Scumpirea apelurilor locale, anunţată de la 1 martie, a adus sute de consumatori la sediul companiei. Oamenii se îmbulzesc să-şi facă abonamente noi, deşi intrarea în vigoare a tarifelor modificate, contestată de premier, este sub semnul întrebării.
Locuitorii din Capitală, speriaţi de majorărea tarifelor la convorbirile locale, au luat cu asalt Moldtelecom pentru a depune cereri ca să fie transferaţi la abonamentele mai ieftine. Şi asta deşi nu este clar dacă noile tarife anunţate de operatorul naţional de telefonie vor intra în vigoare de la 1 martie.
Vicepremierul Valeriu Lazăr, ministrul Economiei, dar şi conducerea Moldtelecom au lăsat fără replică învinuirile lansate de prim-ministrul Vlad Filat, într-o dispoziţie semnată luni, precum că rebalansarea tarifelor ar fi ilegală.
Viorica Harea, de la serviciul de presă al Moldtelecom, a declarat că, deocamdată, „conducerea întreprinderii se abţine de la orice fel de comentarii“. Iar vicepremierul Valeriu Lazăr a spus că va face o declaraţie oficială în câteva zile. „Prefer să abordez profesionist aşa gen de subiecte.Este mult prea specific ca să ne jucăm de-a scrisorile prin presă“, a declarat Lazăr, care are dubii că dispoziţia a fost semnată chiar de premier.
Reprezentanţii AIE au anunţat ieri că vor discuta într-o şedinţă apropiată subiectul majorărilor de tarife la telefonia fixă. Totodată, Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei a anunţat că va prezenta până la 1 martie rezultatele investigaţiilor începute luni la Moldtelecom pentru a verifica dacă modificările de preţuri sunt motivate.
Deputatul comunist Igor Dodon, fost ministru al Economiei şi ex-reprezentant al statului la Moldtelecom, susţine că rebalansarea tarifelor era necesară, dar momentul nu este cel mai oportun. „Pe fundalul creşterii de preţuri la mai multe mărfuri şi servicii, va fi o lovitură supli