Toate magazinele alimentare sunt verificate în această perioadă de inspectorii de la Circumscripţia Sanitar Veterinară din Făgăraş. Medicii vor să vadă dacă în aceste unităţi sunt respectate normele de igienă ale Uniunii Europene.
Inspectorii sanitar veterinari din Făgăraş au misiunea în această perioadă să vadă cum se respectă normele igienico – sanitare în unităţile alimentare. „La aceste controale se urmăresc provenienţa, dacă aceste produse, respectiv carne, produse din carne, lapte, produse lactate, peşte, ouă, miere, legume, fructe, produse de morărit, produse de panificaţie, povin din unităţi autorizate sanitar-veterinar şi sunt însoţite de documente sanitary-veterinare“, a spus dr. Aurel Jidveian, şeful CSVSA Făgăraş.
În plus, magazinele alimentare trebuie să aibă un angajat care să se ocupe de respectarea tuturor normelor impuse de Uniunea Europeană. „Trebuie ca fiecare unitate să aibă o persoană care să răspundă de produsele neconforme. Dar şi de modalitatea de expunere a produselor în vitrine, de existenţa de termometre, de existenţa temperaturilor proprice“, a mai spus dr. Jidveian.
În cazul în care vor fi descoperite nereguli mari, patronii unităţilor riscă amenzi usturătoare şi chair suspendarea activităţii.
(Mihaela BĂRGĂOANU)
Toate magazinele alimentare sunt verificate în această perioadă de inspectorii de la Circumscripţia Sanitar Veterinară din Făgăraş. Medicii vor să vadă dacă în aceste unităţi sunt respectate normele de igienă ale Uniunii Europene.
Inspectorii sanitar veterinari din Făgăraş au misiunea în această perioadă să vadă cum se respectă normele igienico – sanitare în unităţile alimentare. „La aceste controale se urmăresc provenienţa, dacă aceste produse, respectiv carne, produse din carne, lapte, produse lactate, peşte, ouă, miere, legume, fructe, produse de morărit, p