În cei peste 35 de ani de carieră didactică, profesorul Poteraşu a antrenat atleţi şi tenismeni care au curerit fără contenire podumurile concursurilor naţionale.
Ilie Poteraşu a absolvit Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport în 1975, când a primit repartiţie guvernamentală la Griviţa, comună învecinată cu meleagurile natale. Practic din fire, Ilie s-a pus pe treabă şi la numai un an de la repartiţie a pus bazele unui Club Sportiv Sătesc, unul dintre primele de gen din ţară.
A pus Griviţa pe hartă
După ce a înfiinţat clubul sportiv sătesc, Ilie Poteraşu a început construcţia unei baze sportive care avea o pistă de 300 de metri cu patru culoare, culoar de sărituri, dar şi de aruncări. Anii următori, a cules roadele muncii sale, Griviţa fiind nelipsită de la cele mai imporante competiţii naţionale.
„Îmi amintesc că la lotul judeţului participau cinci sportivi de la mine şi trei de la Slobozia. Am fost renumiţi şi am câştigat numeroase concursuri“, spune Ilie Poteraşu. Lucia Căpriţă, Florica Anton, Viorica Popescu, Mihail Buga sau Dobriţa Oprea sunt doar câţiva dintre campionii antrenaţi de Poteraşu.
În 1983, a fost remarcat de conducătorii judeţului, care l-au numit metodist la Consiliul Judeţean de Educaţie Fizică şi Sport, funcţie pe care a deţinut-o până în 1987, când s-a transferat la Clubul Sportiv Şcolar (CSS). Între 1991 şi 1998, profesorul Poteraşu a fost şi directorul CSS, iar din 2008 a venit la Liceul de Arte Ionel Perlea, unde predă şi astăzi.
Cât a fost la Clubul Sportiv Şcolar, a pregătit sportivi cum ar fi Florin Ion, Bogdan Lupu, Rodica Comşa sau Cristinel Simion, care au obţinut numeroase cupe şi medalii de aur la competiţiile naţionale.
Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!