Consiliul Preşedinţilor Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), alcătuită din 9 confederaţii patronale şi cinci asociaţii de business, întrunit în şedinţă, luni 21 februarie 2011, a luat decizia de a invita marile confederaţii sindicale la o întâlnire menită să conducă la deblocarea discuţiilor pe Codul Muncii, întâlnire care are loc astăzi, 23 februarie, la sediul CES.
''Consiliul Preşedinţilor ACPR a luat decizia de a invita sindicatele la discuţii pentru a debloca dialogul social şi a găsi împreună o soluţie pentru reglementările atât de importante pentru piaţa muncii precum cele care se găsesc în Codul Muncii. Alianţa speră că sindicatele vor răspunde pozitiv acestei invitaţii, înţelegând necesitatea păstrării dialogului social şi a păstrării unui climat de echilibru la nivelul societăţii româneşti'', se arată în invitaţia ACPR transmisă confederaţiilor sindicale.
Mai mult decât atât, vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România Dan Matei Agathon ne-a declarat că în urma întâlnirii de ieri cu reprezentanţii Uniunii Social Liberală (USL) despre Codul Muncii nu s-a ajuns la nicio înţelegere, aceştia fiind împotriva Guvernului.
''Cei de la Uniunea Social Liberală nu sunt de acord cu Guvernul Boc şi cu atât mai puţin cu noul Cod al Muncii. Astfel, ei împreună cu sindicaliştii vor înainta o moţiune de cenzură, în condiţiile în care confederaţiile sindicale au ameninţat deja cu greva generală. Tocmai acesta este şi motivul pentru care invităm sindicaliştii la dialog social pentru a ajunge la o înţelegere şi să nu vedem din nou oameni în stradă'', a declarat pentru Curierul Naţional Dan Matei Agathon, vicepreşedintele şi purtătorul de cuvânt al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România.
Totodată, la şedinţa de ieri de la Ministerul Muncii despre Codul Muncii sindicatele nu au pa