Vremea teambuilding-urilor clasice a trecut demult. Pe timp de criză, managerii de resurse umane trebuie să fie originali şi să inoveze pentru a-şi motiva angajaţii. Petrecerile de firmă sau excursiile în care angajaţii au ocazia să se cunoască mai bine, să interacţioneze şi mai ales să se joace reprezintă reţeta de succes pentru o activitate motivaţională.
Un exemplu de team building interactiv îl constituie Petrecerile culinare Delice Cook & Fun, dezvoltat de Paprika Latino. Cu mare succes în Statele Unite şi în ţările dezvoltate sau în curs de dezvoltare din Europa, Delice Cook & Fun propune un nou concept de teambuilding - petreceri culinare găzduite de bucătari celebri. Horia Vîrlan (bucătarul chef de la Cireaşa de pe tort) şi Cezar Munteanu (Euforia Cuisine) sunt cei doi chefi-amfitrioni ai evenimentelor.
"Participanţii sunt pe deplin implicaţi, învaţă să gătească reţete noi şi sănătoase sub îndrumarea unuia dintre bucătari. Se şi relaxează în acelaşi timp, iar la final mănâncă împreună cu colegii lor ce au pregătit sub atenta coordonare a celebrilor bucătari, care au şi rol de entertaineri", spune Anca Birhoata, Project Manager al Petrecerilor culinare Delice Cook & Fun.
Această modalitate de team building funcţionează atât pentru grupuri mici de 15 persoane, cât şi pentru grupuri de până la 100 de persoane. Asta deoarece se pot personaliza - de la stabilirea locaţiei şi până la alegerea meniului. Se formează echipe care gătesc împreună la insule de gătit special create pentru acest tip de eveniment. Petrecerile se pot organiza fie în locaţia proprie Delice, restaurantul din incinta World Trade Plaza (Piaţa Montreal nr. 10, sector 1, Bucureşti) sau într-un loc preferat de client. Toate echipamentele (mobile şi uşor de instalat) şi ustensilele necesare pot fi mutate oriunde pe teritoriul României.
În martie, teambuildinguri speci