Designerul Alexandru Ciucu vorbeşte despre tradiţia familiei sale în croitorie, istoria mărcii "Tata şi fiul" şi despre colecţia pe care o va lansa astăzi. Sursa: ALINA DANSursa: Alina DanSursa: Alina Dan
1 /.
În bătrâna APACA, în a doua clădire din cărămidă roşie construită acolo de comunişti în 1948, ca măsură a industrializării, se află atelierul de croitorie al tânărului Alexandru Ciucu (35 de ani).
În spatele uşilor metalice ale căror singure urme de modernitate sunt mânerele argintii şi interfonul care îţi anunţă sosirea, se află o încăpere- recepţie desprinsă parcă dintr-o revistă de stil. O lumină aproape naturală, deşi în preajmă nu este niciun geam, pereţii tapetaţi cu diplome, caricaturi şi colaje conturează o parte din personalitatea proprietarului.
O colaborare nobilă
La loc de cinste, la vedere, lângă fotografia în care stă alături de Regele Mihai, Alexandru Ciucu păstrează înrămat, în original, certificatul prin care se decidea ca el să fie "furnizor al Casei Regale a României, pe baza recomandării făcute Majestăţii Sale şi Familiei Regale de comitetul particular de experţi şi în temeiul livrării de produse ale creatorului de modă către Casa Regală, de mai bine de un an". "Când munceşti mult, Dumnezeu îţi întinde o mână ca să-ţi încununeze astfel efortul", spune Alexandru despre colaborarea sa cu Casa Regală a României. Nu a tras sfori pentru a intra în graţiile Maiestăţilor Sale.
"Am avut o cunoştinţă comună cu cineva care lucrează pentru Casa Regală şi am fost recomandat. Apoi totul a mers de la sine", spune designerul, care nu-şi mai aminteşte dacă primul costum pe care i l-a furnizat Regelui Mihai a fost pentru vreo ocazie anume. Ca în orice relaţie de asemenea nivel, confidenţialitatea este sfântă, aşa că nu am putut afla nici ce anume şi nici dacă Regele Mihai şi Principele Radu îşi vor fa