„Viaţa ca o şpagă la Vama Albiţa” (Evenimentul Zilei). „Cum dădeau poliţiştii de frontieră rest la şpagă” (Gândul). „Vile de vameşi curaţi ca lacrima” (Adevărul). „România va adera la zona euro în 2019-2020” (Ziarul Financiar). „Harta Zgomotului” (Gândul).
„Cum pot fi reformate internele şi finanţele”. 20.000 de persoane ar putea fi restructurate pe criterii profesionale şi de moralitate. România Liberă face o analiză pe această temă după ce, la bilanţul Ministerului Administraţiei şi Internelor de ieri, preşedintele Traian Băsescu a declarat că „oriunde pui degetul pe pătrăţelele organigramei acestui minister apar elemente de corupţie, deoarece atât la MAI, cât şi la Ministerul Finanţelor, nu s-a făcut niciodată o reformă reală”. Serviciul secret DGIPI este principalul vinovat pentru proliferarea corupţiei în Ministerul Administraţiei şi Internelor, iar la Ministerul Finanţelor cauzele sunt atât numirile pe funcţii de conducere pe criterii politice, cât şi legislaţia care permite jonglerii cu taxele şi accizele.
„Viaţa ca o şpagă la Vama Albiţa”. Din Evenimentul Zilei aflăm că „la cea mai importantă vamă de la graniţa cu Moldova, şpaga devenise o tradiţie. Aceasta e concluzia procurorilor DNA. Oricine trecea prin Vama Albiţa era obligat să cotizeze pentru «Fondul Libertatea» - cum numeau poliţiştii de frontieră «fondul de şpagă» încasat în fiecare tură. Aşadar, indiferent dacă aveai sau nu probleme cu actele, făceai sau nu contrabandă, comiteai sau nu vreo infracţiune, tot trebuia să plăteşti”.
„Cum dădeau poliţiştii de frontieră rest la şpagă”. Gândul publică extrase din stenograme. Ca şi în cazul operaţiunilor din celelalte vămi, procurorii anticorupţie au folosit şi la Albiţa metoda interceptărilor, alături de alte probe. Aşa aflăm că poliţiştii de frontieră numărau şpaga pe întuneric şi mai dădeau şi rest.
„Vile de vameşi curaţi ca