Alexăndrenii s-au obişnuit să facă piaţa la supermarket, pentru că preţurile la legumele de import din magazine sunt mai mici decât cele din pieţe.Păstârnacul şi ţelina de solar, cartofii şi morcovii autohtoni au fost înlocuiţi din motive pecuniare de gospodine cu legumele din Turcia sau Olanda.
Când vor să-şi facă aprovizionarea cu legume şi fructe, alexăndrenii iau drumul supermarket-urilor. Asta pentru că preţurile de aici sunt mai mici decât cele din piaţă. La supermarket, ţelina şi păstârncul se vând la kilogram cu aproximativ 3 lei, în vreme ce la precupeţele din piaţă preţul e la bucată. În funcţie de mărimea „exemplarului”, preţul variază între 1 leu şi chiar 4 lei pe bucată.
Morcovii turceşti se vând în supermarket cu 2, 2 lei pe kilogramul, în vreme ce în piaţă kilogramul ajunge la 3 lei. Şi cartofii din galantarele magazinelor sunt mai ieftini decât cei de pe tarabe: 2, 5-2, 99 lei kilogramul la supermarket , 3-3,5 lei kilogramul la piaţă. Kilogramul de ceapă costă la piaţă 3,5 lei, iar la supermarket, 2, 9 lei.
Gospodinele din Alexandria spun că, scot mult mai ieftin coşul zilnic, dacă iau legumele de la supermarketuri. „ E mult mai ieftin dacă stai să aduni. Până şi usturoiul prefer să îl iau de acolo. La piaţă usturoriul se dă la kilogram, cu 22 de lei. În magazin o funie de usturoi este 7 -8 lei. Dacă la piaţă te mai şi înşeală la cântar, eşti şi mai dezavantajat”, ne-a spus Mariana Pricop, o alexăndreancă de 52 de ani.
Comercianţii recunosc să şi-au pierdut mulţi clienţi, dar nu lasă la preţ
Pieţarii simt şi ei diferenţa de preţ între cartofii din piaţă şi cei de la supermarket sau între morcovii aduşi din grădinile lor şi cei turceşti, prin faptul că şi-au pierdut mulţi clienţi. „ E adevărat că lumea se duce să ia de la supermarket, că e mai ieftin. Am clienţi vechi de ani de zile care acum rar ajung în piaţă.