Astăzi Consiliul local aprobă preluarea din domeniul privat al statului şi din administrarea RADEF România Film a grădinii de vară cu intenţia de a o transforma în sala de spectacole.
După numeroase încercări şi o corespondenţă de durată între municipalitate şi Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmului, Primăria face primii paşi pentru a obţine administrarea Grădinii de Vară Dacia.
Iniţial Primăria dorea să preia şi sala de cinema Tineretului dar din cauza situaţiei neclare privind statutul acestui imobil, s-a renunţat. „Nu cunosc foarte bine problema, nu este de fapt treaba noastră, probabil este vorba de o problemă de retrocedare aşa că preluăm doar gradina Dacia“, a declarat directorul Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului, Daniel Pohariu.
Datorii preluate de Primărie
Primăria municipiului a aşteptat încă de anul trecut o serie de date privind debitele celor două unităţi, condiţie pusă de RADEF pentru cedarea imobilelor fiind preluarea acestor debite. În cazul grădinii Dacia este vorba de preluarea unor debite de 14.100 de lei, din care aproximativ 50% sunt datorii către bugetul local, din taxe şi impozite. „Vom accepta aceste debite pentru că este un moment oportun pentru a intra în posesia acestui imobil. Acolo se pot organiza numeroase spectacole, să nu uităm de Peştişorul de Aur, nu mai vorbim de activitatea Ansamblului Artistic Baladele Deltei“, a precizat directorul Pohariu.
Primarul Constantin Hogea a declarat în repetate rânduri că doreşte să transforme una dintre cele două unităţi cinematografice rămase în oraş, respectiv Grădina de vară, într-o sală de spectacole, existând totodată o solicitare din partea unei asociaţii de pictori neprofesionişti pentru a se folosi de un foaier al cinematografului.
„Condiţia de a folosi Grădina de vară doar ca cinematograf este greu de respectat, d