Luand in calcul tot ceea ce pot sa faca smartphone-urile recent lansate pe piata - de la identificarea pozitiilor utilizatorilor la oferirea de analize despre site-uri - urmatorul pas logic va fi sa devina instrumente de eCommerce. Vezi cum vor transforma terminalele mobile piata de achizitii online.
In prezent, ponderea tranzactiilor efectuate de pe dispozitive mobile este de sub pragul de 3%, “insa este un trend ascendent pe care va trebui sa il tratam separat, cat de curand”, a declarat, pentru Wall-Street.ro, Daniel Nicolescu (foto), CEO ePayment.
El spune ca vanzarile de smartphone-uri si de tablete sunt in evolutie continua dar inca nu se resimt puternic si in evolutia comertului electronic romanesc. “Cu siguranta insa, in viitorul apropiat, dispozitivele mobile vor contribui din plin la cresterea gradului de confort al comertului electric. Pe masura ce vor aparea noi modalitati de plata si noi servicii, special concepute pentru aceste generatii de echipamente, suntem convinsi ca utilizatorii se vor simti la fel de confortabil sa cumpere produse de pe Internet folosindu-si telefonul sau tableta”, considera Nicolescu.
Comertul electronic cu plata online cu cardul a crescut in 2010 cu 38% comparativ cu anul precedent, atingand valoarea de 127,8 milioane de euro.
Companiile de talie mondiala precum Google sau Apple au inceput deja sa prezinte aplicatii care usureaza tranzactiile de pe terminale mobile si angajeaza oameni specializati in dezvoltarea lor. Astfel, Eric Schmidt, CEO al Google, a prezentat toamna trecuta o aplicatie “tap-and-pay” (apasa si plateste – n.r.), simplu de folosit, prin intermediul careia poti cumpara de pe telefoanele Android. Apple a angajat anul trecut mai multi ingineri-experti in eCommerce mobil.
David Sims, autor al cartii ePayments: Emerging Platforms, considera ca schimbarea felului in care achi