Parlamentarii-rectori incerca, cu ajutorul parlamentarilor - juristi, sa gaseasca o portita legislativa pentru a-si mentine cele doua functii. Noua lege a Educatiei interzice detinerea simultana a functiei de rector cu cea de parlamentar. Comisia Juridica de la Camera Deputatilor a decis, marti, ca "deputatii care detin si functia de rector nu pot fi declarati incompatibili, deoarece la momentul in care au fost alesi legislatia nu interzicea cumulul de functii". Si Camera Juridica a Senatului este asteptata sa se pronunte in cazul conflictului de interese prevazut de Legea Educatiei.
Pe de alta parte, Horia Georgescu, secretarul general al ANI, a declarat pentru HotNews.ro ca "deciziile Comisiilor juridice ale Senatului si Camerei Deputatilor nu sunt opozabile punctului de vedere al Agentiei Nationale de Integritate, in cazul in care suntem sesizati".Unul dintre potentialii beneficiari ai intepretarii date de comisia juridica este sotia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, Corina Dumitrescu, membru CSM din partea societatii civile. Dupa noua lege a educatiei, Corina Dumitrescu trebuie sa aleaga intre locul proaspat obtinut in CSM si cel de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir, a declarat senatorul PDL Iulian Urban.
Cazul Corina Dumitrescu si incompatibilitatea membru CSM din partea societatii civile-rector
Corina Dumitrescu Foto: Agerpres Pe 15 decembrie, Corina Dumitrescu, rector al Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, a fost aleasa membru in Consiliul Superior al Magistraturii din partea societatii civile, in urma votului din plenul Senatului, unde a obtinut 64 de voturi, 49 impotriva si 3 abtineri. Corina Adriana Dumitrescu a fost propusa la CSM de Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir Bucuresti - Facultatea de Stiinte Juridice.
Cristina Dumitrescu, fost secretar in Ministerul Justitiei, este rector