Şapte persoane, care făceau parte din echipajul unui împingător ce transporta porumb din Serbia, suspectate că au vândut 46 de tone din marfa transportată, au fost puse sub urmărire penală. Ei sunt cercetaţi pentru contrabandă şi delapidare, iar cumpărătorii sunt acuzaţi de tăinuire.
Pe 9 decembrie 2010, poliţiştii constănţeni de la Biroul de Investigarea Fraudelor, alături de ofiţerii Poliţiei Transporturi Călăraşi au deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de dispariţia a peste 46 tone de porumb. Marfa fusese vândută, sub clar de lună, pe Dunăre, de marinarii navei Danube Beauty, care ar fi trebuit să o în portul Constanţa.
Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române, suspecţii, D. M.(40 de ani), N. F.( 28 de ani), P. M.( 43 de ani), M. I.( 28 de ani), A. P.(48 de ani), C. M.( 51 de ani) şi T. A.( 41 ani), membri ai echipajului unui împingător, au înstrăinat 46 de tone din marfa transportată, creând astfel bugetului de stat un prejudiciu de peste 8.000 de lei, reprezentând datoriile vamale aferente mărfii înstrăinate.
Jaf sub clar de lună
La sfârşitul anului trecut, oamenii legii au prins în flagrant mai multe persoane, care, în înţelegere cu membrii echipajului navei, aflată în ancoră la km. 34 pe Dunăre, au cumpărat ilegal porumb boabe. Cumpărătorii au fost surprinşi exact în momentul în care încărcau sacii cu cereale. Poliţiştii spun că marfa a fost vândută cu 10 lei sacul unor persoane din comunele Roseţi şi Dichiseni, din judeţul Călăraşi, în timp ce nava tranzita zona. 13 km până la navă
Oamenii legii au mai descoperit, în baltă, două tractoare cu remorci, neînmatriculate, o căruţă şi lotcă pescărească, pline cu zeci de saci cu porumb boabe. Mai multe persoane, interesate de cereale ieftine, au trecut prin baltă, parcurgând 13 kilometri, pentru a ajunge la nava care venea de la Novi Sad. Toţi aceştia au