WikiLeaks pare a fi cu un picior în groapă, după arestarea fondatorului site-ului, Julien Assange. Asta nu înseamnă însă că dezvăluirile făcute sub protecţia anonimatului prin intermediul internetului se vor opri. Piraţii informatici Anonymous ar putea duce scurgerile de informaţii la un nivel superior, spun analişti citaţi de CNN.
S-au scurs cîteva luni de când site-ul WikiLeaks a făcut ultima dezvăluire majoră, iar foşti şi actuali membri din conducerea ultrasecretei organizaţii spun că situaţia financială şi managerială e atât de precară încât nu reuşesc să asigure publicarea unor fişiere de mari dimensiuni despre figuri importante ale scenei mondiale care se fac vinovate de fraudă fiscală.
Fondatorul Julien Assange, descris ca megaloman într-un volum de dezvăluiri avându-l ca autor pe fostul purtător de cuvânt al WikiLeaks, riscă extrădarea în Suedia, unde este acuzat de delicte sexuale, iar mulţi observatori estimează ca va fi ulterior extrădat în Statele Unite.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Assange poate fi extrădat în Suedia
Deocamdată, cei care vor să pună umărul la susţinerea financiară a WikiLeaks pot plăti pentru o cină cu Assange (prezent virtual, sub formă de mesaj video) sau pot cumpăra un tricou cu inscripţia "Libertate pentru Assange", disponibil în magazinul online WikiLeaks.
Dar ajutorul s-ar putea dovedi insuficient pentru salvarea organizaţiei cu care instituţiile financiare şi-au oprit colaborarea anul trecut, dupa publicarea seriei de telegrame diplomatice confidenţiale ale Departamentului de Stat american. Şi donatorii şi-au diminuat considerabil ofertele pentru WikiLeaks după acest demers.
Assange, în libertate condiţionată în Marea Britanie, a lansat un apel pe Facebook către donatori şi a mărturisit recent pentru presa elveţiană că WikiLeaks pierde cam 600.000 de dolari pe săp