Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi-a planificat să obţină, în 2011, venituri de circa 50 milioane de lei din privatizare şi de 49 de milioane de lei din administrarea participaţiilor statului, după ce, anul trecut, a raportat venituri totale de 186,9 milioane de lei, din care 142,52 milioane de lei au venit din activitatea de privatizare şi administrare a participaţiilor statului, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Autorităţii. Aurelian Popa, preşedintele AVAS, ne-a acordat un interviu despre planurile AVAS de privatizare a companiilor din portofoliu, anul acesta.
* Interviu cu Aurelian Popa, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului
Reporter: A mai primit AVAS vizite recente ale FMI? Care au fost subiectele abordate în cadrul vizitelor AVAS? S-a interesat FMI de situaţia conturilor AVAS dat fiind că Autoritatea este nevoită să despăgubească foşti investitori FNI?
Aurelian Popa: AVAS a primit vizita delegaţiei comune a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale pe 28 ianuarie 2011.
Discuţiile s-au axat pe rezultatele obţinute de AVAS, conform angajamentelor asumate. Delegaţia a apreciat rezultatele AVAS şi a subliniat ideea continuării şi accelerării procesului de privatizare.
Precizăm că, în ce priveşte obligaţiile asumate de România cu FMI şi CE, paragraful din Scrisoarea de Intenţie care prevede angajamente legate de activitatea AVAS este următorul: "Agenţia de privatizare AVAS continuă pregătirile pentru vânzarea companiilor mici aflate integral în proprietatea sa şi a pachetelor minoritare pe care le deţine la încă cel puţin alte 150 de companii, iar finalizarea vânzării celor mai multe dintre acestea se aşteaptă în 2011".
Reporter: Anul trecut, ne-aţi spus că FMI a discutat cu AVAS despre necesitatea privatizării societăţilor din por