„Cel mai mare profit din istoria Petrom: 520 de milioane de euro în plină criză” (Ziarul Financiar). „Benzina şi motorina se scumpesc din nou în câteva zile” (Gândul). „Să creştem prin muncă, nu prin consum” (Adevărul). „Dosarul Poşta: Miniştrii s-au turnat între ei” (România Liberă).
Ziarul Financiar are un titlu dur – „Bătaia de joc în cheltuirea banilor publici: prejudicii de 172 milioane euro, cheltuieli cu încălcarea legii de 10 miliarde euro”. Datele reies din raportul Curţii de Conturi realizat în 2010 pe datele bugetului general consolidat din 2009. Până şi Ministerul Finanţelor are raportări defectuoase şi consemnează în rapoartele contabile date eronate, lucru care distorsionează realitatea. Dacă aceste lucruri sunt constatate an de an, iar neregulile continuă să se extindă, la ce bun atunci aceste rapoarte? Ceea ce se observă este că nu există cazuri notabile soluţionate cu decizii ale justiţiei în baza rapoartelor Curţii de Conturi.
„Cel mai mare profit din istoria Petrom: 520 de milioane de euro în plină criză”, titrează Ziarul Financiar. Cea mai mare companie locală a avut în cel de-al doilea an de recesiune un profit net de peste 2,5 ori mai mare decât în 2009. Mariana Gheorghe, directorul general executiv (CEO) al Petrom, cea mai mare companie din România, crede că „orice şoc poate destabiliza actuala revenire economică”, pe care o caracterizează ca fiind „fragilă”.
Pe prima pagină a ziarului Gândul găsim o veste deloc bună – „Benzina şi motorina se scumpesc din nou în câteva zile”. Vestea scumpirii a fost dată ieri de oficialii companiei. Ei nu au făcut însă vreo referire la dimensiunea majorării. De data aceasta, şoferii romani vor plăti mai mult din cauza conflictelor din nordul Africii şi din Orientul Mijlociu. Între timp, „premierul Emil Boc continuă lupta cu creşterea preţurilor carburanţilor. El a cerut Consiliului Conc