„Libia, gropi comune la Tripoli” (Corriere della Sera). „Oroare în Libia, mii de morţi” (La Stampa). „10.000 de morţi în Libia” (Il Sole 24 Ore). „Lumea îi cere lui Gaddafi să se oprească” (L’Osservatore Romano). „Benghazi, oraş martir, oraş liber” (Le Temps).
Libia rămâne principalul subiect din presa franceză şi europeană. Ziarele publică mai mult articole informative şi aproape deloc analize.
„Estul se eliberează de Gaddafi”, citim în L’Humanite care subliniază că „Cirenaica, regiunea cea mai bogată în petrol, scapă controlul unui regim din ce în ce mai izolat”.
„Libia, gropi comune la Tripoli”, citim în Corriere della Sera, ziarul italian cu cel mai mare tiraj.
„Oroare în Libia, mii de morţi”, scrie La Stampa, cotidian editat la Torino.
„10.000 de morţi în Libia”, ne informează Il Sole 24 Ore. Este citată declaraţia preşedintelui american, Barack Obama: „o violenţă monstruoasă, vinovaţii trebuie să răspundă”.
„Lumea îi cere lui Gaddafi să se oprească”, citim şi în L’Osservatore Romano, ziarul editat de Vatican.
„Libia – Tunisia: Europa se teme de un exod masiv”, notează Le Figaro.
Liberation publică un „reportaj la Benghazi”, în Libia eliberată. Locuitorii estului ţării au povestit reporterilor ziarului francez cât de fericiţi sunt să nu mai fie sub domnia lui Gaddafi. Regimul rezistă, încă, la Tripoli.
„Benghazi, oraş martir, oraş liber”, este reportajul din Le Temps, cotidian elveţian francofon.
Presa euro-franceză se interesează şi de criza diplomaţiei franceze.
Revoltele din ţările arabe au redeschis „cutia Pandorei a amărăciunii diplomaţilor”, scrie Le Figaro. Vă vorbeam despre această faimoasă luare de poziţie a grupului Marly, un grup anonim de diplomaţi care a publicat marţi, 22 februarie, o declaraţie în ziarul Le Monde prin care criticau dur politica externă a Palatului Elysee. „Di