• Mobila second-hand, mesterii care executa orice piesa din pal sau atelierele care reconditioneaza mobila veche sunt cateva dintre alternativele pentru mobilierul nou, care a devenit costisitor si inaccesibil familiilor cu venituri medii
Mobilarea unui apartament in aceasta perioada este, practic, imposibila pentru cei care nu dispun de venituri peste medie. Chiar daca magazinele de profil ofera reduceri si de 50 - 60 procente, o familie cu venituri medii sau reduse nu reuseste, oricat s-ar stradui, sa mobileze macar o singura camera a locuintei.
Daca doriti sa achizitionati mobilier fabricat in totalitate din lemn masiv, preturile unei camere mobilate complet sar cu usurinta de pragul de 100 milioane lei vechi. Astfel, un dormitor compus din pat, noptiere, dulap poate sa va coste undeva intre 3.800 si 11.000 lei, iar pretul unui living pentru cei mai pretentiosi incepe de la 10.000 lei si ajunge pana la 40.000 lei.
Palul, din nou la moda
Daca nu va permiteti o asemenea investitie, mobila din pal este mult mai ieftina si, in cele mai multe cazuri, mai eficienta. De la caz la caz, mobilarea unei bucatarii numai din pal ajunge sa coste intre 1.200 si 2.000 lei. Costurile unui living modern mobilat pornesc de la un pret de 1.300 lei si ajung la aproximativ 3.000 lei, in functie de pretentiile clientilor. In cele mai multe cazuri, tamplarii recomanda mobila din pal, pentru ca este la fel de estetica precum cea din lemn masiv, iar durata vietii poate sa o depaseasca pe cea a lemnului masiv cu 40 la suta. Mai mult, mobila din pal este mai usor de intretinut.
Singurele alternative pe care le are un om de rand care vrea sa-si mobileze casa pot fi mobila second-hand si restaurarile pieselor de mobila veche. Multe dintre firmele iesene de profil au introdus aceasta noua masura pentru a veni in ajutorul clientului. Multi dint