Zilele trecute s-a consumat un prim episod al colaborarii dintre oncologii ieseni si cei clujeni. In baza unui parteneriat care prevede un schimb de experienta intre medicii din institutele oncologice din cele doua mari centre universitare, trei medici ieseni s-au deplasat la Cluj, unde functioneaza cel mai renumit institut oncologic din tara, pentru a se familiariza atat cu problemele administrative si organizatorice, cat si cu cele medicale. Din delegatia ieseana deplasata in Ardeal au facut parte dr. Vasile Cepoi, seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi, si doi reprezentanti ai Clinicii de Oncologie de la Spitalul Sf. Spiridon Iasi: dr. Lucian Miron, seful Clinicii, si dr. Dragos Iancu, seful sectiei de Radioterapie. "In prima faza, am mers la Cluj pentru a vedea cum este organizat institutul oncologic de acolo. Am tras concluziile necesare si vom incerca sa punem si noi in aplicare, la Iasi, ceea ce am constatat la cel mai puternic institut oncologic din tara. Am discutat cu specialistii de la Cluj si urmeaza ca, in scurt timp, sa vina mai multi medici de acolo la noi, pentru a-i ajuta pe oncologii nostri. Vor veni cu structura lor de personal si vom stabili cum ne vom organiza si noi", a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iasi.
Pâna la deschiderea institutului, oncologii ieseni vor merge sa lucreze si in alte centre puternice din tara si din Europa, o prima vizita urmand sa fie efectuata in Slovenia, la Ljubljana. "Avem discutii si cu specialistii in oncologie de la Ljubljana, care s-au oferit sa ne sprijine. Medicii nostri vor merge in Slovenia pentru a lucra cu cele mai noi aparate si pentru a fi instruiti in realizarea unor interventii", a mai spus dr. Vasile Cepoi.
Zilele trecute s-a consumat un prim episod al colaborarii dintre oncologii ieseni si cei clujeni. In baza unui parteneriat care prevede un schimb de experienta intr