Mişa Anastasievici, patriot şi filantrop sârb a ridicat un monument lângă izvor, în memoria soţiei sale Cristina. Dacă vreţi să vă vă revigoraţi organismul, nu veţi regreta dacă veţi merge cu familia în acest week-end la „izvorul cu apă vie” din Clejani.
Când spui Clejani, te gândeşti imediat la celebrul „Taraf de la Clejani” şi îţi şi imaginezi palatele pe care le-au construit localnicii satului, după zeci de ani de cântat. Numai că pe lângă renumitul taraf , comuna Clejani se mândreşte cu multe alte locaţii, care mai de care mai inedite. Este şi cazul unui izvor care curge de peste 150 de ani, din satul Sterea şi pe a cărei apă, cei din zonă consideră că are puteri miraculoase. „ Am aproape 70 de ani, sunt născut în Clejani şi car zilnic apă de la izvor. Îmi pun bidoanele de plastic în căruţă şi le umplu cu apă. Familia mea consumă această apă zilnic. Noi nu avem fântână în curte, e prea scump să facem una, dar fiind aproape, venim la izvor”, spune Vasile Panait, localnic.
Izvorul Minunilor interesat de apa de la izvor
Oficialităţile locale ne-au spus că în urmă cu câţiva ani au venit la Primărie, reprezentanţi de la „Izvorul Minunilor” şi au spus că vor să efectueze nişte teste şi să obţină aviz pentru a fora în zona fântânei, pentru a săpa mai multe puţuri de unde să ia apă şi să o îmbutelieze. Aceştia au dus analize ale apei la un institut de cercetare din Bucureşti şi au constatat că apa conţine un număr însemnat de minerale, foarte bune pentru sănătate. Tocmai de aceea erau interesaţi de izvorul din Clejani. „Este ca aghiasma dumnezeiască, o poţi păstra foarte mult timp în casă fără a o ţine la rece şi nu se strică. Nu ştiu ce conţine dar noi cei care stăm în satele comunei nu avem probleme cu rinichii” afirmă o femeie care consumă apă de la izvor.
La izvor vin să ia apă locuitori din nordul judeţului
Medici