Investitorii care cumpără proiecte de retail din Bucureşti ar putea obţine cele mai mari profituri din Europa în următorii cinci ani, în condiţiile în care atât chiriile, cât şi valorile acestor tipuri de proprietăţi au atins nivelul minim, având în prezent potenţial de creştere, potrivit DTZ. Bucureştiul este pe primul loc în funcţie de profiturile generate de investiţiile în proprietăţi din sectorul de retail între 2011 şi 2015, cu un nivel de aproape 20% pe an, potrivit studiului DTZ Fair Value Index, care măsoară gradul de atractivitate pentru investiţii al pieţelor comerciale la nivel european.
Pentru Moscova se estimează profituri anuale de 15%, iar pentru Budapesta de peste 10%. La polul opus se află Londra, München, Glasgow, Frankfurt, fiecare cu câte 5% pe an. "La fel ca şi segmentul birourilor, profiturile pe piaţa de retail din Europa sunt determinate în primul rând de venituri. În acest sens, pieţele cu cel mai mare yield (randament al investiţiilor), respectiv Bucureşti, Moscova şi Budapesta, oferă cele mai mari profituri", se arată în studiu. Pentru pieţele mai mature se aşteaptă la niveluri moderate, dar stabile, ale profiturilor în următorii cinci ani. De asemenea, autorii studiului apreciază că în Bucureşti şi Budapesta este previzibilă o creştere a chiriilor, în condiţiile în care cele două pieţe au fost "lovite" semnificativ de criză, atingându-se însă cele mai mici niveluri.
Investitorii care cumpără proiecte de retail din Bucureşti ar putea obţine cele mai mari profituri din Europa în următorii cinci ani, în condiţiile în care atât chiriile, cât şi valorile acestor tipuri de proprietăţi au atins nivelul minim, având în prezent potenţial de creştere, potrivit DTZ. Bucureştiul este pe primul loc în funcţie de profiturile generate de investiţiile în proprietăţi din sectorul de retail între 2011 şi 2015, cu un nivel de ap