Traian, judeţul Olt.
O comună deloc diferită de altele, cu aproape 3.600 de suflete, dar un punct pe hartă pe care, aşa cum spune Colegiul Medicilor Olt, doctorii de familie îl bifează de ceva vreme cu cruce roşie şi cu remarca subliniată „aici nu!“. De ce?
„După 27 de ani de vechime în comună, doi medici de familie, soţ şi soţie, au plecat din localitate, exasperaţi de atitudinea de tip stăpân - slugă a primarului şi de neînţelegerile permanente cu acesta.
După ei, a venit un medic din Slatina, care a rezistat doar un an şi trei luni. A plecat şi el, extrem de dezamăgit.
În prezent, la Traian este un singur medic de familie“, a explicat preşedintele Colegiului Medicilor Olt, Costache Marinache. Acesta a menţionat că organizaţia pe care o conduce nu-şi mai permite să ignore neplăcuta realitate de la Traian, generată de ifosele de stăpân pe moşie ale unui primar care nu pare capabil să înţeleagă importanţa actului medical pentru comunitatea pe care o păstoreşte.
Aiurea, strigă Primăria Traian
Din punctul de vedere al Primăriei Traian, cei doi medici au ales să părăsească localitatea nu fiindcă i-ar fi alungat cineva cu vorbe sau cu fapte urâte, după 27 de ani de activitate în comună, ci pentru că aceştia au descoperit o oportunitate aşteptată de multă vreme, un cabinet la Craiova, pe care nu şi-au permis s-o rateze.
Nimic, prin urmare, din ce afirmă Colegiul Medicilor Olt nu este adevărat.
„Eu nu ştiu ca domnul primar Marian Negrilă să fi vorbit vreodată necuviincios cu medicii de familie de la noi“, a afirmat Constantin Pârlogea, viceprimar la Traian.
Deşi semnase un contract de comodat pe trei ani, medicul care a urmat, o femeie din Slatina, a lăsat baltă, până la urmă, locul de muncă de la Traian din cauză că nu a acceptat nici chiria modică propusă de administraţia locală, 300 de lei pe lună, nici obligat