Zilele acestea s-a efectuat la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni un transplant renal între gemeni (donator–transplantat) a căror structură imunologică este identică în proporţie de sută la sută, ceea ce face ca medicamentele care împiedică respingerea grefei să nu mai fie necesare, riscul imunologic fiind zero. (...)
Zilele acestea s-a efectuat la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Re Publicitate nal din Institutul Clinic Fundeni un transplant renal între gemeni (donator–transplantat) a căror structură imunologică este identică în proporţie de sută la sută, ceea ce face ca medicamentele care împiedică respingerea grefei să nu mai fie necesare, riscul imunologic fiind zero. Operaţia a fost o reuşită, pacienţii în vârstă de 42 de ani aflându-se în afara oricărui pericol. „În istoria medicinii urologice mondiale, primul transplant renal reuşit s-a realizat în urmă cu 57 de ani la Boston (SUA), unde specialiştii vremii au avut ca pacienţi gemeni (donator–transplantat), în cazul celor doi structura imunologică fiind identică în proporţie de sută la sută”, a relatat dl prof. dr. Ioanel Sinescu, directorul Centrului de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni, la Conferinţa de presă din 22 februarie a.c., la care au mai participat dl conf. dr. Gabriel Glück, şeful secţiei Urologie II, şi dna conf. dr. Ileana Constantinescu, şef Laborator Imunologie şi Biologie moleculară.
Zilele acestea s-a efectuat la Centrul de Chirurgie Urologică, Dializă şi Transplant Renal din Institutul Clinic Fundeni un transplant renal între gemeni (donator–transplantat) a căror structură imunologică este identică în proporţie de sută la sută, ceea ce face ca medicamentele care împiedică respingerea grefei să nu mai fie necesare, riscul imunologi