Banca a achitat valoarea a două depozite, dar nu se ştie cine a încasat banii. Documentele originale nu mai există. La vremea achitării lor, titularul de drept era decedat de doi ani, iar moştenitoarea lui susţine că nu a fost în viaţa ei la CEC pentru a lichida depozitele.
Constantin Florica (55 de ani) a dat în judecată CEC Braşov după ce, susţinea ea, banca a achitat valoarea a două depozite, constituite în vederea achiţizonării de autoturisme, unor persoane necunoscute. Femeia a aflat abia în 2008 că cele două depozite fuseseră lichidate cu 15 ani în urmă. „M-am dus la bancă să ridic banii fiindcă, după apariţia OUG 156/2007, toţi cei care au depus bani la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme aveau dreptul la despăgubiri. Când am ajuns la ghişeu, mi s-a spus că ambele depozite fuseseră lichidate în anul 1993, deşi eu nu am fost niciodată la bancă până la acel moment", spune Constantin Florica.
Cine a luat banii?
Femeia nu înţelege cum a fost posibil aşa ceva. „Titularul depozitelor a fost soţul meu, dar el a murit în 1991. Unice moştenitoare am fost eu şi fiica mea, iar în masa succesorală au fost cuprinse şi cele două depozite, în valoare de 70.000 de lei vechi fiecare, plus dobânda aferentă", spune braşoveanca.
Constantin Florica a încercat să afle cine a luat banii în locul ei şi în baza căror documente, dar degeaba. „CEC-ul susţine că materialul arhivistic necesar a fost expertizat, adică ars, aşa că nu am putut afla cine a încasat banii ", spune Constantin Florica. Singurul document furnizat de către CEC cu privire la anul 1993 este un jurnal de operaţii. „Din acest jurnal rezultă că soţul meu s-ar fi prezentat la bancă pentru a ridica sumele de 70.000 de lei, aferente celor două carnete CEC, iar eu m-aş fi prezentat pentru a ridica doar dobânda aferentă lor. Atunci am mai aflat că soţul meu ar fi lichidat, tot în 1993, alte do