Stadioanele din Liga au cîte două, trei sau chiar patru salvări la meciurile din Liga I, dar durata drumului pînă la o unitate sanitară poate ajunge şi pînă la 15 minute
O dată cu reluarea campionatului, vor reveni în prin-plan duelurile care pot duce la accidentări destul de grave. Sînt stadioane în România la 10 kilometri de un spital, dar sînt şi excepţii.
De la arenele celor de la Dinamo, Timişoara şi Urziceni se poate ajunge în mai puţin de două minute cu jucătorii sau spectatorii la spital. În schimb, din Giuleşti, Regie şi Ghencea drumul pînă la o unitate sanitară se face în peste 10 minute.
Numărul salvărilor la meciurile de pe teren propriu al echipelor din prima Ligă, alături de numărul kilometrilor şi al minutelor parcurse pînă la o unitate sanitară
Rapid / Spitalul Floreasca »15 minute
La fiecare meci al Rapidului stadionul Giuleşti sînt cel puţin două, dacă nu chiar trei, ambulanţe de la o firmă privată. "Au fost meciuri cînd am fost nevoiţi să plecăm de urgenţă cu jucătorii la spital. Mereu trebuie să fim pregătiţi pentru a interveni cît mai rapid.Avem un doctor şi un asistent pe fiecare salvare. La meciurile cu grad ridicat de risc, trimitem şi cîte 3 echipaje în Giuleşti", a spus reprezentanţii firmei.
Astra Ploieşti / Spitalul Judeţean Ploieşti » 10 minute
Pe vremuri, la stadionul din Ploieşti rafinăria din oraş trimitea o salvare pentru a asista la meciurile de fotbal. Drumul spre Spitalul Judeţean din Ploieşti durează minimum 6 minute. Oficialii Astrei mai pot apela şi la varianta mai apropiată, adică la serviciile Spitalului CFR, unde se poate ajunge în doar 2 minute. "Totul este în reconstrucţie la Astra, dar viaţa jucătorilor este extrem de importantă pentru toată lumea. Avem echipajele de prim ajutor mereu la stadion", au precizat ploieştenii.
Sportul Studenţesc / Spita