Actorul Forest Whitaker, premiat pentru rolul din 2006 din "The Last King of Scotland", declara zilele trecute că Premiile Academiei de film (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) dovedesc o largă deschidere spre diversitate atunci când e vorba de nominalizări, recunoscând astfel că arta este o oglindă a societăţii şi lumii de azi. Şi nu greşeşte dacă ne uităm la subiectele abordate de filmele nominalizate pentru cea de-a 83-a ediţie a Premiilor Oscar, ce variază de la o familie de lesbiene, la naşterea fenomenului Facebook, la manipularea viselor sau întâmplări reale din lumea sportului, aventurii sau din trecut.
Pe 27 februarie, în cadrul unei gale prezentată de James Franco şi Anne Hathaway, vor fi onoraţi actorii, regizorii şi toţi cei care au contribuit la proiectele cinematografice din 2010. Cei aproape 6.000 de membri ai Academiei vor nota cele mai bune zece filme prezentate în 2009 pe o scară de la 1 (cel mai bun) la 10 (cel mai slab), acesta fiind al doilea an în care filme de top din Box Office, şi numesc aici Inception şi Toy Story, îşi fac apariţia pe lista lărgită a nominalizărilor pentru "Cea mai bună peliculă".
The King's Speech vs The Social Network
Cursa la această categorie se dă însă doar între doi alergători. În urmă cu două luni, The Social Network avea Oscarul în buzunar, însă The King's Speech a venit tare, împins din urmă de un val de popularitate şi aplauze la scenă deschisă, devenind astfel marele favorit.
Avem parte de o luptă între generaţii, de o luptă între culturi, în care protagoniştii sunt doi oameni cu serioase probleme de comportament: un duce bâlbâit şi un geniu cu probleme de comunicare ce va creea cea mai mare reţea de socializare.
În The King's Speech, Colin Firth îl interpretează impecabil pe Albert, ducele de York, care de când se ştia avea dificultăţi în a