Vă luptaţi cu petele de grăsime? Murdăria nu cedează în ciuda frecării insistente? Nu ştiţi dacă detergentul pe care îl folosiţi este potrivit pentru curăţarea cuptorului sau aragazului? În rândurile de mai jos veţi afla cum se întreţine fiecare tip de aparat electrocasnic şi ce produse de curăţare trebuie utilizate.
Specialiştii în electrocasnice afirmă că o întreţinere corectă a aparatelor electrocasnice nu doar că le prelungeşte viaţa, dar contribuie totodată şi la o bună funcţionare a acestora. Mai mult, folosind produse de curăţare adecvate, aragazul sau cuptorul dvs. vor arăta pentru multă vreme ca noi deşi le întrebuinţaţi zilnic.
Cuptoarele
În mod normal, acestea se curăţă cu sprayuri pentru cuptoare. Stropii de ulei de pe pereţii acestora se îndepărtează cu apă caldă şi detergent de vase, atunci când sunt călduţe. Dacă aveţi de-a face cu pete mai vechi, folosiţi soluţii speciale. Sunt contraindicate însă substanţele agresive, de lustruire, accesoriile pentru curăţat vasele, inhibitorii de coroziune şi alte produse care pot zgâria. Atenţie! Sprayurile pentru curăţarea cuptoarelor nu trebuie să intre în contact cu suprafeţele cu strat protector din oţel inoxidabil, cu cele acoperite cu zinc sau cu cele cu părţi de aluminiu, deoarece le pot decolora sau deteriora.
Pentru curăţarea accesoriilor (cum ar fi tava pentru biscuiţi, grila cuptorului) aveţi nevoie de apă caldă şi detergent pentru vase obişnuit. Marginile interioare ale uşii, tava de copt şi vasul de colectare a grăsimii sunt acoperite cu un email special, ceea ce face mai uşoară curăţarea la temperatura camerei.
Aveţi grijă să curăţaţi filtrul de grăsime după fiecare utilizare cu o perie moale, înmuiată în apă caldă cu detergent. Îl puteţi spăla şi la maşina de spălat vase, dar înainte este bine să îl lăsaţi să se înmoaie în apă. Multe aragazuri sunt echipate cu cuptoare