Liga 1 s-a reluat cu meciul Rapid-Unirea, după ce Pandurii-Oţelul a fost decis în birouri. Condiţiile climaterice nu sînt însă tocmai prielnice. Nici pentru jucători, majoritatea terenurilor fiind afectate de căderile de zăpadă, nici pentru spectatori, care vor trebui să stea cu picioarele în zăpadă.
Dacă eliberării gazoanelor i s-a acordat importanţă, nu la fel s-a întîmplat cu tribunele. Acestea nu doar că sînt acoperite de nea, dar sînt şi îngheţate. Şi scaunele, dar mai ales scările, ceea ce pune în pericol siguranţa oamenilor veniţi la stadion. În favoarea lor nu s-a luat nici o măsură. În alte campionate s-a ajuns pînă acolo încît chiar s-au amînat partide din cauza lipsei de securitate a spectatorilor în condiţii de iarnă. Iar exemplele nu sînt puţine.
"Să nu se accidenteze fanii"
ITALIA. Iarna trecută s-au suspendat mai multe partide în Serie A pentru "a nu pune în pericol integritatea suporterilor". Una a fost Fiorentina - Milan, în decembrie 2009, cînd, s-a precizat, "problema nu o reprezintă zăpada căzută pe suprafaţa de joc, ci gheaţa formată în tribune. Spectatorii s-ar putea accidenta".
O măsură identică s-a luat apoi la Parma - Inter, în ianuarie 2010: "Tribunele sînt nesigure din cauza gheţii. Suspendăm meciul pentru siguranţa suporterilor". Acum două luni a venit rîndul meciului Sampdoria - Genoa să fie amînat fiindcă "a nins abundent, iar tribunele nu au putut fi eliberate".
"Zone nesigure"
ANGLIA. În decembrie 2009, Wigan a trebuit să amîne partida cu Bolton. Motivul: căile de acces şi parcările îngheţate. "După ce am avut discuţii cu poliţia şi cu responsabilii cu securitatea ai clubului s-a constatat că zonele din jurul şi din interiorul arenei nu sînt sigure pentru public. Deşi gazonul e într-o stare perfectă şi se putea juca, am renunţat. Trebuie să ne protejăm fanii", au zis oficiali