CIP 2011 este un partid politic fictiv al carui nume este un acronim pentru „Competenta, Integritate si Prosperitate”. Adica cam tot ce ne dorim dar nu prea avem in Romania anului 2011. In consecinta Manifestul Economic al CIP 2011, care contine principiile care ar trebui sa stea la baza dezvoltarii durabile a economiei romanesti, este un exercitiu teoretic. Deocamdata.
Romania este un stat democratic, de drept, membru al Uniunii Europene. Economia Romaniei este bazata pe liberul schimb de marfuri si servicii reglementat de o legislatia economica si comerciala in concordanta cu acquis-ul comunitar. Romania are nevoie de o economie deschisa, flexibila si capabila de o crestere durabila pentru asigurarea unui nivel de trai in crestere pentru cetatenii ei si promovarea interesele nationale in regiune si in lume. O economie puternica sta la baza unui stat puternic.
CIP 2011 sustine si promoveaza initiativa si intreprinderea privata ca si principal mod de dezvoltare si crestere durabila a economiei romanesti. Sectorul privat creeaza locuri de munca, isi asuma riscuri comerciale, face investitii pentru dezvoltare si plateste taxe locale si nationale. Taxele colectate de stat de la angajatii si intreprinderile din sectorul privat reprezinta resurse publice care trebuie cheltuite legal, rational, transparent si cu respect.
In consecinta, CIP 2011 considera ca urmatoarele principii trebuie sa stea la baza politicilor economice ale statului Roman: Rolul statului in economie. Statul asigura cadrul legal si judiciar pentru buna desfasurare a liberului schimb de marfuri si servicii. Guvernul ca decident in procesul de alocare a resurselor publice limitate sustine, organizeaza si investeste in dezvoltarea infrastructurii fizice si umane a Romaniei: drumuri si poduri, educatie si sanatate. Disciplina Bugetara. Guvernul Romaniei trebuie sa exercite o continua dis