Producatorul Lacerta Winery, un proiect demarat in urma cu opt ani de patru investitori straini, dintre care trei austrieci si un german, intra pe piata locala a vinurilor premium in urma unei investitii de 6 milioane de euro. Walter Friedl, reprezentant al grupului de proprietari Lacerta Winery, vorbeste intr-un interviu acordat Wall-Street.ro despre planurile companiei si ideea lansarii unei afaceri premium in perioada de criza financiara.
Vinurile Lacerta sunt produse in podgoria Dealu Mare pe un domeniu ce se intinde pe o suprafata de 82 de hectare. In urma investitiei de 6 milioane de euro, realizata atat din surse proprii cat si prin intermediul Fondului European Agricol de Dezvoltare Rurala, compania detine la Fintesti, judetul Buzau, o crama, un salon de degustari si un magazin de vinuri.
“Am inceput acest proiect in urma cu opt ani pentru ca am vrut sa avem propria materie prima, nu am vrut sa cumparam strugurii. Atunci a fost o perioada foarte buna pentru a incepe aceasta afacere. Credem cu tarie ca in Romania recesiunea s-a sfarsit, chiar daca vom avea nevoie de timp pentru a reveni la nivelul de dinainte de criza financiara. 2011 va fi un an foarte interesant pentru Romania”, crede Walter Friedl (foto), partener Lacerta Winery.
Lacerta a lansat 9 sortimente de vin (6 de vin alb si 3 de vin rosu) pe segmentul premium, distribuit exclusiv pe segmentul HoReCa (hoteluri, restaurante si baruri de lux), prin intermediul catorva magazine specializate si prin intemediul site-ului companiei. Preturile produselor sunt cuprinse intre 39 si 69 de lei.
In prezent, au fost imbuteliate 46.000 de sticle, reprezentantii companiei estimand o triplare a productiei in urmatorii 2 ani. In crama Lacerta pot fi procesate anual 540.000 de kilograme de struguri, rezultand 380.000 de litri de vin.
Partea de productie este completata de domeniul