O treime dintre clădirile din centrul oraşului Christchurch ar putea fi demolate şi reconstruite, au avertizat autorităţile, relatează BBC, potrivit NewsIn.
Inginerul Jason Ingham de la Univesitatea din Auckland a spus că multe dintre clăirile avariate din centrul oraşului vor trebui demolate. "Am strâns date în ultimele zile şi se pare că circa o treime dintre clădiri sunt condamnate", a subliniat el.
Sute de locuinţe din suburbii, afectate de seismul de marţi de 6,3 grade, ar putea fi, de asemenea demolate. Premierul Joh Key a spus că ţara se confruntă probabil cu cea mai mare tragedie de până acum, bilanţul ajungând la 145 de morţi.
Operaţiunile de salvare continuă, dar nu mai sunt găsite decât cadavre. Premierul s-a întâlnit cu rude ale victimelor şi persoanelor dispărute. În ţară a fost decretară starea de urgenţă. Autorităţile estimează că seismul a provocat pagube de cel puţin 12 miliarde de dolari.
Numeroase persoane sunt date dispărute, printre care o româncă. Misiunea României la Canberra a solicitat informaţii oficiale în legătură cu dispariţia unei femei de naţionalitate română în urma sesimului care a avut loc marţi în Noua Zeelandă şi este în aşteptarea unei informaţii oficiale în legătură cu situaţia acestei persoane, a anunţat MAE vineri. Potrivit Ministerului de Externe, o femeie de naţionalitate română este în continuare dată dispărută în urma seismului din Noua Zeelandă. Femeia, pe nume Lia Harca, se afla în momentului cutremurului în clădirea CCTV din centrul localităţii Christchurch.
Misiunea României la Canberra a solicitat informaţii oficiale în acest sens şi este în aşteptarea unei informaţii oficiale în legătură cu situaţia acestei persoane, a anunţat MAE.
O treime dintre clădirile din centrul oraşului Christchurch ar putea fi demolate şi reconstruite, au avertizat autorităţile, relatează BBC, potrivit NewsI