Pentru cei care cred că o pisică sau un căţel le-ar da prea multe bătăi de cap, hamsterii, peruşii sau broscuţele ţestoase sunt câteva variante ieftine, iar toată afacerea costă între 200 şi 460 de lei. Sursa: MIHNEA-PETRU PÂRVU
Avantajul micilor prieteni de apartament e că ocupă puţin spaţiu. În plus, nu mănâncă mult şi nu trebuie să-i scoţi afară. Necesită însă o îngrijire specială.
Hamsterul. Trăieşte în general până la 3 ani, dar trece şi de 4 ani. Aveţi grijă să nu fie mai mic de 3 săptămâni, pentru că nu se poate hrăni singur. "Poate suferi de stres, aşa că până se obişnuieşte cu oamenii din casă e bine să stea într-o cameră mai liniştită. Aveţi grijă ca talajul să nu miroasă a mucegai. Pentru tocirea dinţişorilor e bine să-i puneţi în cuşcă şi o bucăţică de lemn să roadă", ne-a explicat Cristina Antonescu, reprezentantă a cabinetului veterinar Flamingo Vet.
Costuri: hamster - 30 lei; cuşcă - 135 lei; adaptori apă - 10 lei; hrană - 18 lei; hrănitoare - 5 lei; aşternut - 14 lei; beţe dentiţie - 10 lei; carusel - 35 lei; căsuţă - 13 lei. Total: 270 lei.
Porcuşorul de Guineea. De mic e bine să-l învăţaţi cu mai multe tipuri de legume pentru a se obişnui cu o hrană diversificată. Au nevoie de locuri în care să se ascundă, de aceea e bine să-i puneţi şi o căsuţă în cuşcă. Purceluşii de Guineea, spre deosebire de hamsteri, nu evadează. Pentru a fi cât mai aerisit, e bine să folosiţi o cuşcă cu gratii şi nu una tip vivariu.
Costuri: Porcuşorul - 50 lei; cuşca - 130 lei; căsuţă - 30 lei; hrănitoare - 5 lei; hrană - 25 lei; aşternut - 14 lei; adaptor apă - 8 lei. Total: 262 lei.
Acvariu cu peşti - gupi şi scalari. Acvariul să nu fie foarte populat, peştii au tendinţa de a se dezvolta atât cât consideră că le permite spaţiul. E bine să le daţi hrană care stă la suprafaţă, pe care vin ei şi şi-o iau singuri.
@N_P