Caloriile. Le numeri. Le eviti. Incerci sa arzi cat de multe se poate. Intrebarea este daca aceasta strategie chiar functioneaza.
Daca faci parte din categoria celor 67% dintre cei care inceraca sa slabeasca, uneori fara succes, doar tinand soctoleala caloriilor, afla ca nu esti pe calea cea buna. Ideea este ca o masa de 500 de calorii se arde si se depune diferit in functie de ceea ce mananci si asta pentru ca exista diferente fundamentale intre calorii.
Unele alimente consuma calorii in procesul de digestie. Proces de digestie care incepe in gura, prin mestecarea alimentelor si continua cu mecanismele de la nivelul stomacului si intestinului. Lectia despre calorii, vine de la Prevention.
Fructele si legumele, cerealele integrale si carnea implica o digestie mai indelungata comparativ cu digestia alimentelor dulci si a grasimilor. In consecinta, organismul consuma mai multe calorii.
Mestecatul alimentelor este un proces care arde calorii. Aceasta este concluzia unui studiu facut de japonezi. Daca alimentele pe care le consumi sunt tari, arzi cu 30 la suta mai multa energie, decat in cazul alimentelor moi.
Cofeina, ceaiul si alti compusi din cafea si ceai, cresc rata metabolismului cu 4%.
Acizii din ardeii iuti, scortisoara, ghimbir, usturoi, cuisoare, mustar si otet dubleaza rata arderilor, activand metabolismul pentru cateva ore. Un ardei iute pe zi este capabil sa stearga 100 de calorii. Si piperul si frunzele de dafin au proprietati asemanatoare.
Alimentele ce contin calorii active, care stimuleaza arderile si intensifica metabolismul nu reprezinta un plan de dieta, dar combinate devin extrem de utile si eficiente. Calorii active contin grasimile sanatoase din avocado, nuci si alune, peste gras, ulei de masline si cerealale integrale. Adauga doua pahare de apa la fiecare masa. @N_