Tribunalul Sibiu a acordat vineri un nou termen de judecată în dosarul strămutaţilor de lux Ionel Manţog, ex-preşedinte al PDL Gorj, şi Ion Vulpe, fostul director al Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia. Avocaţii celor doi au depus la dosar documente de la alte instanţe de judecată din care ar rezulta că informaţiile privind zonele în care urma să aibă loc exproprierile ar fi fost publice şi nu secrete. Ionel Manţog şi Ion Vulpe au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, fiind acuzaţi că au beneficiat, în calitate de angajaţi ai companiei miniere, de informaţii care nu erau publice, şi în acest mod s-a ajuns la achiziţionarea de case care urma să fie demolate. În schimbul cocioabelor respective, celor doi le-au fost construite vile de lux la Târgu Jiu.
Dacă documentele depuse la dosar vor fi luate în considerare ar putea fi schimbată şi încadrarea faptelor, iar acest lucru ar modifica în mod esenţial soarta celor trimişi în judecată. De altfel, întreg rechizitoriul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care Ionel Manţog şi Ion Vulpe au fost trimişi în judecată este construit în jurul faptului că aceştia au folosit în interes personal informaţii clasificate, cunoscând zonele în care trebuia să se producă exproprierile. Manţog şi Vulpe au fost trimişi în judecată în anul 2006 şi au beneficiat de peste 50 de termene de amânare sau suspendare a procesului.
Din cauza procesului Ionel Manţog a anunţat că va renunţa la statutul de membru al PDL Gorj, însă, deocamdată, autosuspendarea sa din partid s-a produs doar la nivel verbal, nu şi printr-o cerere scrisă. Manţog a mai avut un dosar penal în urma unui accident provocat de el, în care şi-a pierdut viaţa un gorjean. Procesul s-a încheiat însă de la primul termen, prin împăcarea părţilor. Tribunalul Sibiu a acordat vineri un nou termen de judecată în dosarul strămutaţilor de lux Ionel Manţog, ex-p