E uimitor, dar in organismul nostru se formeaza, ca si in natura, diferite "zacaminte": saruri, nisip si chiar pietricele diferite. N-ar fi bai, daca ar sta linistite, dar ele dau dureri groaznice. Probabil si stramosii nostri sufereau uneori de chinurile provocate de miscarea pietricelelor, drept dovada fiind un numar mare de remedii populare ce vin in ajutorul celor suferinzi.
Tratamente pentru copii si adolescenti
Litiaza renala ocupa unul din primele locuri in statistica imbolnavirilor cu afectiuni urologice la copii de varsta scolara. In cazul cand sunteti parinti puteti apela la urmatoarea reteta, bazata pe plante.
Ceai de troscot, ghimpe, maces si strugurii-ursului
* O lingurita de troscot uscat se opareste cu un pahar (200 ml) de apa clocotita. Se infuzeaza o ora, cu vasul invelit in prosop.
* Frunze de ghimpe. Seara, se ia o lingura de planta, se introduce in 250 ml apa care fierbe la foc mediu, se lasa un minut sa clocoteasca si se ia de pe foc. Se infuzeaza pana dimineata.
* Radacini de maces salbatic - trei linguri de radacini tocate marunt se pun in 600 ml de apa ce fierbe pe aragaz. Se lasa pe foc mic 15 minute si se infuzeaza pana la racire.
* Strugurii-ursului - se pun pe foc 500 ml de apa, cu 2 linguri de planta uscata. Se tine pe foc pana se evapora 1/3 din lichid si se strecoara.
Maces Timp de 30 de zile, se beau toate infuziile, dupa urmatoarea schema:
1. De 3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa, se bea 1/3 de pahar infuzie de troscot.
2. De 2 ori pe zi (dimineata si seara), cu 10 minute dupa administrarea troscotului, se bea cate 1/4 pahar decoct de ghimpe.
3. De 3 ori pe zi, cu o ora dupa masa, se bea cate un pahar de decoct din maces.
4. La 20 de minute dupa administrarea macesului, se bea 1/4 pahar decoct din strugurii-ursului. Dupa o pauza d