Dacă anul trecut gorjenii plecau din magazine sau din pieţe cu plasele încărcate de bunătăţi, situaţia pare să se fi schimbat acum. În urma unui sondaj al Institutului Naţional de Statistică, gorjenii au făcut mai puţine cumpărături de la începutul acestui an.
Preţurile majorate în ultimul timp i-au speriat pe majoritatea gorjenilor. Unele sortimente de fructe şi legume s-au scumpit. De pildă, kilogramul de cartofi se vindea anul trecut cu 1,6 lei, iar acum costă 2,5 lei. Iată mai jos preţurile la alimentele de bază ce se vând în pieţele şi supermarketurile din Târgu-Jiu:
Cartofi - 2,5 lei kilogramul
Ceapa - 2,5 lei
Morcovii-2,5 lei
Varză-2,5 lei
Roșii, calitatea I, Spania şi Italia - 6 lei
Castraveți - 8 lei
Ardei gras calitatea I din Spania- 10 lei
Ciuperci - 8 lei
Pătrunjel/mărar – 0,5 lei-1 leu
Banane - 6 lei kilogramul
Portocale greceşti - 3 - 3,5 lei
Struguri cal I din Africa- 17 lei
Mere - 3 - 3,5 lei kilogramul
Carne de pui – 8,5 lei kilogramul
Carne de vită – 12-16 lei
Carne de porc – pulpă-14 lei
Lapte-3 lei litrul
Ouă- 0,35-0,40 lei
Telemea de oaie- 15-20 lei
Caşcaval-25-50 lei
Pâine- franzelă 350 grame – 1 - 2 lei
Ulei – 6,5 lei - 9 lei litrul
Zahăr - 4 - 5 lei kilogramul
Fasole - 6-7 lei kilogramul
Făină- 2,3-2,8 kilogramul
Mălai- 1,8-2 lei