În urmă cu 17 ani, Daniel Ciobanu a devenit vegetarian. Şi-a deschis un local, unde salata de păpădie a înlocuit carnea din farfurie. Sursa: VLAD STĂNESCU
Într-o ţară în care se găteşte gras, un local vegetarian poate părea o ciudăţenie. Totuşi, chiar şi la noi e loc pentru un restaurant unde carnea nu ajunge niciodată în farfuriile clienţilor. Meniul de la Mandala Club nu este unul auster.
Cu siguranţă, le poate trezi interesul şi nonvegetarienilor. În paginile lui se regăsesc inclusiv reţete din bucătăria românească. Spre exemplu, mămăliguţă cu brânză şi smântână sau cartofi prăjiţi. Însă nu în ulei de floarea-soarelui, ci în ulei de palmier.
De la mămăligă la năut
Alte reţete pot fi de un exotism greu de acceptat de cei cu gusturi obişnuite, ca de exemplu pasta de năut sau prăjitura cu morcovi. Vara, spun proprietarii, toate legumele sunt cumpărate din piaţă, de la ţărani: roşii, dovlecei, vinete sau ridichii, iar prăjiturile sunt făcute în bucătăria proprie, numai cu zahăr brun.
În paginile meniului veţi mai găsi supă cremă de linte roşie (10 lei), supă cremă de ciuperci cu nuci (11 lei), quessadillas (lipii, caşcaval topit şi ciuperci în interior, roşii, ceapă, ardei iute, pătrunjel - 18 lei), orez indian (orez basmati, ciuperci, ardei capia, ardei iute, morcovi, ceapă, stafide, condimente indiene - 15 lei), prăjitură cu morcovi şi ghimbir (12 lei).
Daniel Ciobanu, unul dintre proprietarii restaurantului ovo-lacto-vegetarian, a renunţat la carne în urmă cu 17 ani şi susţine că se simte foarte bine. Pentru el, Mandala înseamnă "savoare, simţ, spirit". "Oamenii nu vin numai pentru restaurant, ci ca să consume atmosfera: beau un ceai, răsfoiesc o carte. E o oază de linişte, iar muzica e ambientală. Evident... nu se fumează", spune el.
"Salut scânteia divină din tine"
Amena