Vicepreşedintele Senatului, Alexandru Pereş, este parlamentar din 1996, respectiv de 15 ani. În această perioadă a şi pierdut şirul numărului de audienţe pe care le-a acordat în tot judeţul.
Pereş spune că de joi până sâmbătă acordă aproximativ 25-30 de audienţe, atât în Alba Iulia, cât şi la celelalte birouri senatoriale pe care le are în oraşele Teiuş, Zlatna şi Cugir, şi mai rar la Cîmpeni, unde merge doar o dată la două luni, deoarece “acolo e deputatul Corneliu Olar din zonă, şi preia el problemele”. Dintr-un calcul matematic simplu reiese că, în cei 15 ani de când îi reprezintă pe oamenii din Alba în Legislativ, Alexandru Pereş a acordat peste 13.000 de audienţe, respectiv o medie de 100 lunar în nouă luni de activitate într-un an.
“Am ascultat doleanţele oamenilor întotdeauna, fie că au fost sau nu de resortul unui parlamentar.În ultima perioadă, persoanele care au venit în audienţă au ridicat probleme privind locurile de muncă, pensiile, sistemul de sănătate, litigii legate de fondul funciar şi despăgubiri, alte neclarităţi privind justiţia, şi multe altele. Au fost de asemenea solicitări privind efectuarea unor operaţii chirurgicale în străinătate, prin Programul E 112, legate de acceptarea cazurilor la spitalele din afară a copiilor cu boli mai grave. În cele mai multe dintre cazuri am luat legătura cu AJOFM, cu CAS, cu Casa de Pensii, cu alte instituţii locale, judeţene şi regionale, pentru ca oamenii să-şi poată rezolva problemele pentru care au venit la mine”, a subliniat senatorul Alexandru Pereş.
Între problemele cele mai stringente cu care s-a confruntat s-a remarcat cea a foştilor muncitori de la Uzina Mecanică Cugir, care, din cauza faptului că au fost în şomaj tehnic, nu au beneficiat de banii alocaţi celor care au lucrat în grupele I şi II de muncă, unde senatorul este de părere că Legea 226 din 2006 trebuie schimbată, în sens