„Maghiarimea ca o pradă” (Evenimentul Zilei). „Lider sindical: M-am lins pe degete, dar nu m-am lăcomit” (România Liberă). „Ialomiţianu: Bogaţii din «Top 300», prima ţintă pentru controlul averilor” (Evenimentul Zilei). „Studiu: Unde se trăieşte cel mai mult în România” (Adevărul).
Interviu cu noul preşedinte al UDMR. „Ce vrea Kelemen să negocieze cu PDL”, aflaţi din Gândul. Semnarea, săptămâna aceasta, a noului protocol de colaborare cu PDL, restanţa moştenită de la predecesorul său, Marko Bela, reprezintă „prioritatea zero" a noului preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor. „Aplauze furtunoase la Congres. UDMR îşi face ţara”, se intitulează editorialul ziarului Gândul, semnat de Marius Niţu. „UDMR este singurul punct fix al politicii româneşti. Cu acest partid, ce funcţionează pe criterii etnice, răstorni oricând tot universul de pe Dâmboviţa, care gravitează numai în jurul funcţiei de premier”.
Ioana Lupea vede „Maghiarimea ca o pradă. Ce au în comun Traian Băsescu, Orban Viktor, Crin Antonescu şi Victor Ponta?”, se întreabă editorialista Evenimentului Zilei, şi tot ea oferă răspunsul: „Toţi ar dori să-şi anexeze UDMR şi, dacă nu pot să ia toată Uniunea, măcar câteva bucăţi din ea, să controleze sau să-şi însuşească. Efectul sforăriilor de culise a fost unul pervers: în loc să influenţeze deciziile Uniunii în sensul dorit de fiecare, au întărit linia politică a lui Marko Bela care predică negocierile nediscriminatorii”. „Ce a moştenit Kelemen Hunor de la Marko Bela? Evenimentul Zilei scrie că, „Kelemen Hunor îşi începe mandatul de preşedinte al UDMR cu restanţe pe relaţia cu Budapesta şi în ceea ce priveşte poziţionarea clară alături de PDL sau de alianţă PSD-PNL”.
„Ialomiţianu: Bogaţii din «Top 300», prima ţintă pentru controlul averilor”. Evenimentul Zilei publică un interviu cu ministrul Finanţelor. El spune că „Fiscul vizează persoanele cu av