Noul Cod al Muncii a fost adoptat luni de Cabinetul Boc. Documentul introduce o formulă de "sclavie modernă", ce contravine normelor europene. O spune la RFI vice-preşedintele PNL, Norica Nicolai. Euro-parlamentarul liberal speră ca viitoarea moţiune de cenzură a Opoziţiei să fie votată şi de parlamentari din sfera Puterii.
Proiectul de modificare a Codului Muncii a fost aprobat luni, 28 februarie, de Guvern. Documentul a fost deja trimis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.
Codul Muncii în varianta Guvernului "face din angajat un personaj marginal, care nu poate fi decât exploatat în beneficiul angajatorului", consideră Norica Nicolai.
"Va trebui cei care sunt în Parlament, indiferent de partidul politic, să înţeleagă că o formulă nouă de sclavie modernă, pe care acest Cod al Muncii o introduce este contrară nu numai intereselor românilor, dar şi Uniunii Europene, pentru că acquis-ul comunitar în materie socială privilegiază clar, într-un regim echilibrat şi drepturile angajatului şi drepturile angajatorului. Or acest Cod face din angajat un personaj marginal, care nu poate fi decât exploatat în beneficiul angajatorului", spune vice-preşedintele PNL. Codul Muncii Norica Nicolai, vice-preşedinte PNL
Euro-parlamentarul liberal speră ca moţiunea de cenzură pe care o va depune Opoziţia, după ce Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii să primească voturi şi de la parlamentarii Puterii. "Voturi pentru moţiunea de cenzură ar putea veni din toate partidele din coaliţia de guvernământ, inclusiv din cadrul minorităţilor, pentru că am convingerea că parlamentarii vor şti să reprezinte interesul celor care i-au votat, dacă mai doresc un nou mandat şi mai puţin interesul partidelor politice sau ale altor grupuri pe care le reprezintă", declară Norica Nicolai.
Totul se schimbă în România, mai puţin liderii sindicali, ca