S-a îndrăgostit de automobile la vârsta de 15 ani. În timp, a făcut o adevărată pasiune din studiul maşinilor militare de intervenţie rapidă.
„Îmi place foarte mult să studiez tot ce apare în domeniul tehnicii militare. Este uimitor să vezi că pasiunea ta devine utilă în momente de restrişte şi că poate salva vieţi", povesteşte Cozmin Ionuţ.
A urmat cursurile a două facultăţi
Cozmin a urmat cursurile Colegiului de subofiţeri „Vasile Lascăr" din Câmpina, pe care le-a şi finalizat în anul 1994, an în care a intrat ca subofiţer în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor. Doi ani mai târziu, se hotărăşte să urmeze cursurile Facultăţii de Mecanică, specializarea Automobile, din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj, pentru a-şi îndeplini visul. Şi-a luat licenţa în 2000, însă a decis să urmeze şi cursurile Facultăţii de Inginerie din cadrul Universităţii de Nord din Baia Mare, pe care a absolvit-o cu brio în anul 2005. „Simţeam că lipseşte ceva şi că trebuie să mai aprofundez. Aşa am mers şi pe partea de inginerie", explică Cozmin Ionuţ.
A fost în misiune în Kosovo
Acum, Cozmin Ionuţ este subofiţer tehnic în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş. În vara lui 2009, a plecat într-o misiune de pace în Kosovo. Pentru asta, a făcut o lună de pregătire la Şcoala de Aplicaţie „Mihai Viteazul" din Bucureşti. „În decembrie 2009, am ajuns la baza militară de la Moravica, unde am stat până la sfârşitul lunii iunie 2010. Aici am avut echipa şi asiguram mentenanţa autovehiculelor militare, dotarea acestora cu aparatură de război. A fost foarte interesant", povesteşte jandarmul. L-au „impresionat" maşinile spaniole pe care lucrau militarii români şi care se defectau cam o dată la o săptămână sau, în cel mai fericit caz, la două săptămâni. „Erau maşini militare spaniole URO de proastă calitate, care trebuia