Am urmărit cu oarecare dezinteres, mai degrabă obligat de abundența de dezbateri pe subiect, încleștările mediatice referitoare la modificarea Codul Muncii. N-am să intru așadar în amănuntele actului normativ, pentru că știu că legislația raportului dintre angajator și angajați este una foarte complexă și n-aș face decât să bat câmpii cu grație, cum văd c-o fac prea mulți fără jenă. În linii mari, am impresia totuși că se exagerează și de-o parte și de alta și că și Guvernul și cei care se opun prevederilor noului Cod au dreptatea lor. Chestia e politizată la greu. Legat de politizarea asta mă amuză enorm comentariile de pe Hotnews, mai exact aplauzele furtunoase ale susținătorilor PDL care cu regularitate își dau plusuri între ei și sancționează cu minusuri orice bate cu vreo floare în partidul de guvernământ. Nu vreau să fac reclamă gratuită site-ului de știri, dar merită tras cu ochiul depildă la uralele de sub textul de astăzi cu conferința lui Emil Boc legată de codul muncii. Seamănă într-un fel cu un obicei al cățeilor…
Așadar, legat de modificările Codului muncii, unele dintre ele foarte bune aș zice, rămâne din partea mea o singură, mare, banală dilemă. De ce se vrea el adoptat atât de degrabă și fără dezbatere parlamentară? Dacă se dorește doar o testare a majorității parlamentare, ar fi păcat. Dacă se dorește o ieșire convenabilă din schemă a dlui Emil Boc, ar fi meschin.În cea de-a doua situație actualele dispute pe Codul muncii sunt de-a dreptul inutile. În prima situație, Codul muncii riscă să fie modificat la prima alternanță la putere. Deci, cui servește asumarea răspunderii?
Am urmărit cu oarecare dezinteres, mai degrabă obligat de abundența de dezbateri pe subiect, încleștările mediatice referitoare la modificarea Codul Muncii. N-am să intru așadar în amănuntele actului normativ, pentru că știu că legislația raportului dintre angajato