Noua echipă de specialişti, formată din cadre medicale, reprezentanţi ai consiliului judeţean şi firma de management, promite că peste şase luni unitatea spitalicească mehedinţeană va fi de nerecunoscut. Primele semne bune au apărut deja.
La mai puţin de o lună de când noua conducere a preluat frâiele spitalului, au fost impuse reguli clare, care se axează pe igienizare, achiziţionare de medicamente şi o relaţie foarte bună între medic şi pacient.
Managementul unităţilor spitaliceşti, trecute sub tutela consiliilor judeţene, poate fi asigurat de o persoană juridică, desemnată prin licitaţie publică, sau de una fizică, desemnată prin concurs. În cazul Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin, în urma licitaţiei prin portalul public de achiziţii, compania Tetraedru a preluat managementul prin procedura de achiziţie publică. Acest eveniment a dus la o premieră naţională, unitatea medicală mehedinţeană fiind prima din ţară care are un management privat.
„Compania Tetraedru este formată din persoane calificate în administraţie şi management şi de o lună, de când am introdus sistemul privat în spitalul judeţean, au început să se vadă şi rezultatele. Am reuşit să igienizăm şi să renovăm o secţie din spital, iar acum lucrăm la achiziţionarea medicamentelor. Ceea ce încercăm noi să facem nu afectează cu nimic banii spitalului, nu cheltuim din ei, ci doar din sponsorizări şi atrageri de fonduri. Ei sunt încrezători că, în maximum şase luni, spitalul va fi de nerecunoscut. Cum suntem primul spital din ţară cu management privat, sunt convins că vor mai fi şi altele, deoarece această variantă nu are cum să dea greş“, a declarat Claudiu Zară, manager privat al spitalului.
O gură de aer pentru spital
Starea actuală a spitalului mehedinţean nu este bună, însă această gură de oxigen pe care echipa de specialişti vrea să o ofere a