De la publicarea in 2008 a prevederilor privind continutul dosarului preturilor de transfer, fiscul din Romania a inceput sa-si indrepte atentia asupra tranzactiilor intra-grup desfasurate de entitatile romanesti cu persoane afiliate nerezidente.
In prezent problematica preturilor de transfer continua sa preocupe autoritatile, ba mai mult, pe fundalul crizei economice, se pare ca interesul acestora asupra tranzactiilor ce presupun miscari ale fluxurilor financiare ale entitatilor din Romania este in crestere.
Care sunt contribuabilii si care sunt tranzactiile subiect al preturilor de transfer? Ce ar trebui sa aiba in vedere contribuabilii cand intocmesc un dosar al preturilor de transfer?
Care sunt riscurile la care va expuneti in cazul unui control fiscal pe tema preturilor de transfer si cum pot fi ele minimizate?
Gabriel SINCU, Partner, Head of Tax & Outsourcing Mazars
Gabriel Sincu este Partener in cadrul Mazars si coordoneaza departamentele de consultanta fiscala si outsourcing (accounting & payroll).Si-a inceput cariera ca inspector fiscal, iar din 1999 a intrat in domeniul consultantei in cadrul firmei RSM Hemmelrath, care in aprilie 2007 a fuzionat cu Mazars, dobandind astfel o experienta considerabila de peste 12 ani.Domeniile sale de competenta sunt impozitarea societatilor comerciale, in special pe impozitul pe profit, TVA, impozitul cu retinere la sursa, regulamentele internationale cu privire la preturile de transfer. Gabriel este implicat si intr-o serie de misiuni de planificare fiscala pentru investitori straini care isi desfasoara activitatea in Romania, precum si in impozitarea cetatenilor straini detasati in interes de serviciu pe teritoriul Romaniei. Gabriel este adesea contactat de catre publicatii si emisiuni financiare pentru a comenta noutatile si proiectele legislative fiscale si este membr