M-am oprit în faţa unui stâlp înţesat de sârme, fiindcă m-a îndemnat curiozitatea să citesc ploaia de hârtii scrise stângaci, conţinând reclame „la botul calului”. Unul dintre anunţuri te îndemna să dai telefon la nişte numere de pe hârtia lipită pe stâlp, că acolo pasămite se află cel mai valoros săpător de puţuri de adâncime. De parcă se calcă pe picioare doritorii să-şi facă un puţ de mare adâncime. Pe „trupul” stâlpului cu sârme se lăfăia o hârtie în care erai invitat să iei legătura cu un mare meseriaş în cure de slăbire.
Şi fiindcă aici voiam să ajung, am văzut pe o bancă din Gara de Nord un bărbat cu figură clară de navetist care înfuleca nişte felii groase de salam pline de insule de grăsime, salam cu o culoare dubioasă, bătând spre violet. Navetistul îşi lua gustarea cu salam rânduit pe o bucată de ziar. După ce s-a îndestulat, firesc, a aruncat hârtia de ziar pe jos, lăsând să se vadă că pe foaia publicaţiei era ditamai reţeta de cură de slăbire. Toată lumea se pricepe la indicaţii despre regimul alimentar de slăbit, nu oricum, ci rapid şi sănătos tun. Astfel încât, zic „meseriaşii” mâncării, să uiţi şi cuvântul medic. Mă minunez cum la un subiect decisiv pentru sănătatea omului, respectiv ce anume să mâncăm, au apărut „puhoaie” de profesionişti, fiecare scoţând din buzunar câte o reţetă de slăbire.
Pericol: rapid să te întorci la obezitate
Când îţi schimbi cu heirupul dieta, mai mult ca sigur îţi dai peste cap paleta de metabolisme, cele care asigură confortul organismului. Tocmai de aceea, cred că singurii în măsură a da soluţii pentru atingerea greutăţii normale sunt medicii în nutriţie şi boli metabolice. Unul dintre aceştia este venerabilul profesor doctor Constantin Dumitrescu. Iată cum comentează profesorul regimul alimentar pentru o sănătoasă lepădare de kilogramele în plus şi cum arată deficienţele curelor brutale de slă