După ce a lucrat în proiectare timp de 18 ani, Ana Chincişan a trecut în învăţământ, devenind maistru instructor la Palatul Copiilor din oraş. Peste 300 de copii s-au înscris la cursurile predate de mureşeancă.
Ana Chincişan a lucrat în proiectare de la 18 ani, chiar dacă la început nu a urmat studii tehnice în domeniu. Mureşeanca a fost însă pasionată de desen de mică, de aceea nu i-a fost greu să obţintă un post la singura intreprindere producătoare de maşini de cusut, surfilat şi ţesut din ţară.
„Am lucrat 18 ani în proiectare tehnologică a maşinilor de cusut. Eram 200 de proiectante într-o societate cu peste 5.000 de muncitori. Noi desenam piesele iar muncitorii le executau după desenele noastre”, spune Ana Chincişan.
Cariera didactică
Cu timpul însă societatea şi-a diminuat producţia, iar mureşeanca şi-a schimbat domeniul de activitate, intrând în învăţământ. „Am dat un examen la Liceul Industrial „Avram Iancu” şi am obţinut un post de maistru instructor la croitorie”, spune mureşeanca. Ana Chinciţan nu a regretat nici o clipă decizia luată, mai ales că elevii au iubit-o din prima clipă.
„Îi învăţam să coase manual sau mecanic salopete, pufoici, dar îi supravegheam şi pe cei de la profesională în societăţile unde făceau practică”, spune Ana Chincişan.
Învăţământul de arte şi meserii s-a schimbat cu timpul, iar după şapte ani în domeniu mureşeanca s-a transferat la o Şcoală specială, unde preda lucru manual copiilor cu dizabilităţi. „Aveam o mare satisfacţie atunci când lucram cu aceşti copii, pentru că simteam că mă iubesc şi, chiar dacă aveau dizabilităţi le plăcea să lucreze şi se bucurau atunci când realizau ceva prin forţe proprii”, spune mureşeanca.
La Palatul Copiilor
După reducerea catedrelor la Şcoala specială, Ana Chincişan s-a angajat la Palatul Copiilor, unde a pus bazele unui cerc