Poliţiştii de frontieră de la Vama Albiţa inventaseră noi sinonime pentru şpagă. După cum se arată în motivarea procurorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, aceştia obişnuiau să le ceară traficanţilor „ciorbă”. Sursa: LIBERTATEA
Şi aici mita se colecta la sfârşitul fiecărei ture. Dialogul de mai jos e surprins în timp ce ce împărţeau banii, iar unul dintre aceştia şi-a primit partea, ,,un teanc de bancnote”, după cum se specifică în motivarea procurorilor: „- Şi mâna-i greblă se făcu! – Ocarină: Ştii cu cât a venit ăsta? Cu 25 de lei. – Ai plesnit-o, când am zis că iau, am zis! – Ocarină: Nu mă joc … Vai! Am lucrat toată noaptea! Câte 500! Vai!”.
„Important e că am dolari!” … Ăştia nu vede prin camerele, pi…a mamii lor?
Numele agentului principal de poliţie George Ionescu se regăseşte în mai multe paragrafe ale motivării pe baza căreia s-a recurs la arestarea unor poliţişti din lotul Albiţa. Împotriva lui Ionescu sunt adunate 56 de probe materiale. Într-unul din dialogurile redate în referat, acesta cere o ,,ciorbă” de la toţi cetăţenii care tranzitează vama.
George Ionescu: Arkadaş, dar ciorba?
Interlocutor: Ciorba?(mita-s.n.)
G.I.: Ioc? Hă?
Interlocutor: Ciorba, ciorba, ciorba, ciorba…!
Ionescu primeşte apoi, pe geamul de la ghişeu, o bancnotă. În motivarea Curţii de Apel se arată că Ionescu este poliţistul care ,,din ce face sau din ce spune pare să fie de părere că nimeni nu poate trece prin punctul de frontieră, pe tura sa, fără să „ofere” ceva, iar el e dispus să accepte chiar şi o monedă (euro):
Interlocutor: Mai mult n-am, aicea, bre.
George Ionescu: Băi, băiatule, ce m-ai onorat! (acesta este momentul în care interlocutorul introduce mâna stângă prin ghişeu şi depune ceva pe biroul la care se afla agentul principal Ionescu: În momentul în care interlocutorul lasă obiectul pe masă, se aude un zgomot metali