Filmul scris, produs şi regizat de cunoscuta Nora Eph ron combină două poveşti adevărate. Pe de o parte, cea a bucătarului-şef Julia Child, la începutul carierei sale, iar pe de altă parte povestea tinerei newyorkeze Julie Powell.
Povestea Juliei Child
În 1948, Julia Child nu era decât o femeie şi o soţie obişnuită care trăia în Franţa şi care dorea să-şi găsească o ocupaţie. A preferat să se desprindă din rândul casnicelor şi să se aventureze într- un domeniu care ar face ca trecerea timpului să nu mai fie o corvoadă.
S-a înscris la o şcoală de bucătari profesionişti, unde cursanţii erau numai bărbaţi. Aşa a început aventura celei care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al americanilor.
Blogul Juliei Powell
După 50 de ani, o femeie de 30 de ani, Julie Powell decide ca, timp de un an, să încerce toate cele 524 de reţete din cartea de bucate a Juliei Child ("Mastering the Art of French Cooking") şi să descrie experienţa pe blog.
Trecând peste faptul că-şi trimite soţul după unt seara târziu, enervează măcelarul pentru a-şi procura ingredientele şi stă nopţile pentru a termina reţetele, tânăra descoperă pe parcurs că şi-a transformat bucătăria într-un miracol de creaţie. Şi devine celebră datorită blogului.
Două cărţi
Scenariul Norei Ephorn este inspirat din două cărţi: "Viaţa mea în Franţa", autobiografia Juliei Child şi impresiile de pe blogul Juliei Powell.
13.10 HBO