Isteria corupţiei din vămi care a cuprins România a atins până în prezent
doar alte zone ale ţării, Constanţa fiind evitată până în acest moment. Gurile rele spun că Portul Constanţa şi vămile de aici ar fi oarecum „protejate", alţii, printre care chiar şi preşedintele României, Traian Băsescu, spun că sub nicio formă Portul Constanţa nu va fi „iertat", constituind chiar o prioritate.
Prin urmare, în perioada imediat următoare ne aşteptăm ca toată „nebunia" să înceapă şi la Constanţa. Cine are drum prin vămi sau pe la frontiere ştie foarte bine că frica printre angajaţii autorităţilor care lucrează acolo este cu atât mai mare cu cât au văzut câţi colegi de-ai lor din ţară au ajuns până în prezent după gratii. Ei nu mai au încredere în nimeni şi nimic, lucrând ca la carte, cu gândul la cine a „călcat pe bec" şi cu ce au fost prinşi în perioada interceptărilor...
Pentru că proprietăţile de care s-a dovedit că dispun mulţi vameşi din ţară - ce din salariile de bugetar şi-au ridicat adevărate palate şi schimbau maşinile de lux ca pe şosete - au stârnit invidia, cu sigu-ranţă, multora dintre noi, să vedem care sunt averile cu care se pot lăuda şefii vămilor din Constanţa.
Adjunctul Vămii Constanţa, mai bogat ca şefu'
Începem cu directorul coordonator al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Constanţa, Sunai Cadâr.
Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine un teren în Constanţa, dobândit în 2004, în suprafaţă de 345 de metri pătraţi şi o casă la Valu lui Traian, dobândită în 1992, în suprafaţă de 112 metri pătraţi. El deţine un autoturism Skoda Octavia.
Sunai Cadâr figurează în declaraţia de avere şi cu o datorie, respectiv un împrumut făcut la Banca Comercială Volksbank, contractat în 2007, scadent în 2032, în valoare de 117.000 franci elveţieni.
Venitul anual încasat de acesta din salariu e