Cererea de forță de muncă din Germania a atins cel mai înalt nivel din ultimii șase ani, ceea ce i-a făcut pe angajatori să scoată la concurs pe piața europeană a muncii peste 300.000 de posturi pentru care caută salariați pe portalul de recrutare EURES. Majoritatea posturilor vacante sunt în sectorul sănătății, al construcțiilor sau în cel alimentar, dar angajatorii caută și personal înalt calificat.
Agenția de stat pentru ocuparea forței de muncă a anunțat, ieri, că angajatorii germani se confruntă cu mari dificultăți în a ocupa locurile de muncă vacante, în prezent aceștia înregistrând la instituția publică zeci de mii de posturi vacante.
Problema lipsei forței de muncă autohtone a devenit o problemă serioasă la Berlin, în condițiile în care presa germană scria recent că Guvernul condus de Angela Merkel intenționează să lanseze o campanie de angajare a tinerilor europeni din țări aflate în criză, pentru a preveni un deficit al forței de muncă.
Reprezentanți ai partidului creștin-democrat (CDU) al cancelarului german au înființat un grup de experți pentru a studia modalitățile de a incita tinerii să vină să se instaleze în Germania."Este mai bine să importăm mână de lucru din Europa decât să schimbăm legile privind imigrația din alte regiuni ale lumii", declara recent un reprezentant al partidului.
Portalul EURES oferă celor interesați, pe lângă informații despre condițiile de muncă și costurile vieții din toate cele 27 de state europene sau recomandări legislative din domeniul angajărilor, și cea mai bogată ofertă de joburi vacante la nivel european.
Pe scurt, orice angajator din oricare stat UE, care vrea sa recruteze angajați din alte state membre, fie postează anunțurile pe EURES, așteptând să fie contactat de cei în căutarea unui loc de muncă, fie caută el printre CV-urile depuse de solicitanții unui loc de muncă în Uniune.
D