La bonusurile actuale ale băncilor, cei care se bazează doar pe beneficiile standard oferite de card trebuie să cheltuiască peste 500 de lei pe an pentru a acoperi numai costurile de administrare. Sursa: SHUTTERSTOCK
Credit Europe şi Garanti Bank au fost primele bănci care au introdus pe piaţa locală posibilitatea de a încasa bonusuri de 0,3-0,5% pentru orice tranzacţie cu cardul de credit. Ulterior, RBS Bank şi Citibank au intrat pe piaţă cu produse similare, ieşind cu bonusuri de până la 2%.
Circa 10.000 lei pentru a acoperi costurile cardului
Dacă se bazează doar pe bonusurile clasice oferite de card, clientul trebuie să realizeze cheltuieli anuale de peste 10.000 de lei, în unele cazuri, pentru a acoperi costurile sale.
Comisionul de administrare al Bonus Card (Garanti Bank) este de 40 de lei, ceea ce înseamnă că trebuie cheltuiţi 8.000 de lei doar pentru a acoperi acest cost. Mai precis, cei 0,5% câştigaţi ca bonus standard, valabil în cazul fiecărei cheltuieli efectuate în afara magazinelor partenere, din suma de 8.000 de lei cheltuită reprezintă comisionul de 40 de lei.
În plus, Garanti Bank percepe o taxă de 15 lei la emiterea cardului, ceea ce urcă valoarea cheltuielilor anuale necesare pentru acoperirea chetuielilor cu cardul la 11.000 de lei.
La Citibank clientul va trebui să cheltuiască circa 3.000 de lei, în acelaşi sens. La RBS, pentru minimum 500 de lei, cheltuiţi într-un an, clientul nu mai achită costuri de administrare în anul următor. Cine mizează doar pe bonusurile standard trebuie să facă cheltuieli importante, de circa 1.000 de lei lunar, pentru a ieşi în câştig.
Cum maximizaţi câştigul
Un card potrivit obiceiurilor de cumpărare poate maximiza uşor profitul. Băncile au magazine partenere care oferă bonusuri importante. Un posesor la Value Card de la Cit